header foto header foto header foto header foto
Organisatie Vrijwilligersbureau Vacatures
 

Vacatures

We zijn een vereniging voor en door leden, zonder vrijwilligers kunnen we niet bestaan. Het is juist zo leuk om er samen met andere vrijwilligers voor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt! Vele handen maken licht werk.

Schaerweijde is altijd wel op zoek naar ouders/spelers die zich willen inzetten voor onze vereniging. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het vrijwilligersbureau via [email protected].

Op dit moment zijn we op zoek naar: 

 • Bestuurslid PR & Communicatie
 • Communitymanager Senioren>18
 • Lijncoördinator O18-jeugd
 • Lid Materiaalcommissie
 • Leden Jeugdbestuur
 • Leden Feestcommissie Jeugd 


Onderstaand vind je een korte omschrijving van de vacatures


Bestuurslid PR & Communicatie

Het Bestuurslid PR & Communicatie van Schaerweijde Hockey draagt met een betrokken en enthousiast communicatieteam (SCT) van redacteuren, vormgevers en publishers zorg voor de in- en externe communicatie. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan onze interne en externe branding. Denk hierbij aan de Weekly, social media kanalen, sponsorcommunicatie en Viaplay. Onder het motto 'communiceren doe je nooit genoeg'  zien wij nog vele uitdagingen om onze communicatiestrategie verder te professionaliseren. Verder adviseert het bestuurslid de ‘lijnen’ en is betrokken bij events, clubbeleving en serieuze zaken als ALV.

De tijdsbesteding per week is ongeveer gemiddeld 3 tot 5 uur per week.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze rol, bel een keer met voorzitter Reinoud Imhof ([email protected]) of 06-53112021.  


Communitymanager Senioren>18

Als community manager voor het senioren >18 hockey bij Schaerweijde ben je samen met het bestuurslid senioren breedte verantwoordelijk voor het creëren van een sterke band tussen de club en haar >18-leden. Je fungeert als de schakel tussen het bestuur, de trainers, de >18-leden en eventuele andere belanghebbenden.

Tot je takenpakket behoort o.a. het communiceren van informatie naar de doelgroep, het helpen bij het organiseren van evenementen, zoals toernooien, feesten en sociale bijeenkomsten. Je helpt bij het promoten van het seniorenhockey bij Schaerweijde, zowel binnen de club als daarbuiten.

Je bent de stem van de >18-leden binnen de club en verzamelt regelmatig feedback over verschillende aspecten van de clubervaring, zoals faciliteiten, trainingen, wedstrijden en algemeen beleid. Deze feedback deel je om de >18-community binnen de club continu te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de leden.

Door deze taken op je te nemen, speel je een essentiële rol in het behouden en versterken van de gemeenschap rond het seniorenhockey bij Schaerweijde, en draag je bij aan het succes en de groei van de club. Uiteraard word je goed ingewerkt.

Voor meer informatie kun je Denise of Daniel mailen via [email protected] of [email protected].


Lijncoördinator MO18 & JO18

De Lijncoördinator (LC) werkt nauw samen met de Technisch Coördinator (TC) en de hoofdtrainer en houdt het reilen en zeilen van de teams  gedurende het seizoen nauwlettend in de gaten. Hiernaast werk je samen met het bestuurslid Breedte hockey Jeugd.

De Lijncoördinator is verantwoordelijk voor o.a. het aanstellen van de managers, is het aanspreekpunt voor de managers en zorgt voor de juiste communicatie naar alle teams over bijvoorbeeld sociale activiteiten, invallers regelen en het teamindelingsproces. Aan het begin en het einde van het seizoen is er een piekmoment.

Ben jij een spin in het web en wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze Jeugd, dan zoeken we jou. Hockeyervaring is niet nodig, organisatietalent wel. Voor meer informatie kan je terecht bij [email protected].


Lid Materiaalcommissie

Wil jij dat jouw team of het team van jouw kind(eren) traint met nieuwe en goede materialen? En wil je jouw steentje bijdragen aan onze club? Kom dan bij de Materiaalcommissie! Hockeyervaring is geen vereiste, enthousiasme en een paar uur tijd wel!

Wij zoeken een enthousiaste nieuwe commissielid die zorg draagt voor het materiaal. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de inkoop van ballen en andere trainingsmaterialen en het organiseren van de jaarlijkse inname en uitgifte aan de trainers en coaches. 

De Materiaalcommissie is voornamelijk druk in de weken rondom de start en het einde van het hockeyseizoen, omdat dan de inname en uitgifte van het materiaal plaatsvindt.

Interesse in deze belangrijke rol? Neem dan contact op met het Vrijwilligersbureau op [email protected]


Leden Jeugdbestuur

Vind jij het leuk om feesten te organiseren en speel jij in de O18 of de O16? Kom dan het jeugdbestuur versterken! 

Wat ga je doen? 

 • Feesten organiseren met de feestcie
 • Meedenken over thema en de invulling hiervan
 • Spread the word... door flyers en socials
 • Op- en afbouwen van het feest (hoort er natuurlijk ook bij)
 • En last, but not least de kids entertainen en enthousiasmeren tijdens het feest.


Word jij hier enthousiast van? Stuur dan een mail naar het vrijwilligersbureau via [email protected] 


Leden Feestcommissie Jeugd

De Feestcommissie Jeugd organiseert de feesten voor de O10-O18 jeugd. Dat doen we samen met de lijncoördinatoren en het Jeugdbestuur.

Daar hebben we nieuwe commissieleden voor nodig die niet vies zijn van een feestje en vijf keer per jaar willen helpen met het vormgeven en uitvoeren van feesten voor het dankbaarste publiek: de jongste jeugd & jeugd.

Buiten de feesten om komen we 6 tot 8 keer per seizoen bij elkaar.

Aanmelden kan nu voor de allerleukste vrijwilligersjob van de club! Heb je nog vragen? Mail naar [email protected] of bel/app met Machteld Bijkerk: 06-10689226 of Pepijn Martens: 06-14422700.