header foto header foto header foto header foto
Algemeen D1 H1
 
Tophockey
Schaerweijde heeft als hockeyvereniging landelijke bekendheid en een lange traditie in de hogere competities. In de loop der jaren hebben zowel Senioren, Veteranen als Jeugdteams mooie resultaten bereikt op de hoogste niveaus. En daar zijn wij trots op! Schaerweijde’s missie is een ‘familieclub met ambitie’ te zijn. Binnen deze missie is top- en breedte met elkaar verbonden. Ambitie staat voor het beste uit jezelf en je team halen. Familieclub zegt dat we dit samen doen -sportief, sociaal en vitaal- en niet ten koste van elkaar. 

Jeugdopleiding
Schaerweijde wil ambities mogelijk maken. Spelers/speelsters en teams moeten eruit kunnen halen wat mogelijk is, mits we dat samen doen. Voor de eerstelijns teams betekent dit uitkomen in de landelijke competitie voor zowel meisjes als jongens. Het is de ambitie van Schaerweijde één van de beste jeugdopleidingen van Nederland te bieden. Om onze toptalenten langjarig en zo goed mogelijk te ontwikkelen, werken we vroegtijdig aan een begeleidingsplan met een duale doelstelling: hockey én maatschappelijke carrière. Veel spelers en speelsters uit deze ‘eigen kweek’ vinden hun weg naar onze hoogst gekwalificeerde Seniorenteams: Dames 1 en Heren 1. 

Dames en Heren 1
Ook voor Dames en Heren 1 geldt dat Schaerweijde ambitie mogelijk wil maken. Zo hoog mogelijk eindigen in de klasse is het uitgangspunt, met mogelijke promotie tot gevolg. Hoofdklasse is geen doel op zich, maar als spelers en staf die ambitie binnen bereik hebben, wil Schaerweijde de mogelijkheden daartoe benutten.

De ambities van Dames en Heren 1 sluiten aan op en zijn een logisch gevolg van het niveau van de jeugdopleiding. De basis van de topteams wordt gevormd door eigen talent, aangevuld met spelers met specifieke capaciteiten van elders. Dat betekent dat elk jaar zoveel mogelijk spelers uit de O18-lijn doorstromen naar Dames en Heren 1. Eigen spelers met het juiste potentieel hebben altijd voorrang bij Schaerweijde.

Instroom jeugdtalent
De goede jeugdopleiding van Schaerweijde oefent aantrekkingskracht uit op jeugdtalent uit de omtrek. Voor de instroom hiervan zijn afspraken gemaakt, zie hiervoor ons aannamebeleid. Rond maart/april van ieder jaar wordt via berichten op onze website en social media bekend gemaakt hoe de aanmeldingsprocedure om een paar keer mee te trainen verloopt.

Organisatie
Bij de organisatie van Tophockey op Schaerweijde zijn veel professionals en vrijwilligers betrokken. Voor namen en mailadressen zie Commissies. Zelf ook meehelpen? Top! Kijk onder Vacatures voor de mogelijkheden.

Topbudget
Met een efficiënt budget (telkens voor een periode van drie jaren) spelen Heren en Dames 1 zo hoog mogelijk. Basis voor het Tophockeybudget komt vanuit de vereniging, jaarlijks vastgesteld binnen de ALV. De overige funding, om de ambities waar te maken, is afkomstig van sponsors, partners en donateurs. Geïnteresseerd in een van de vele mogelijkheden? Mail naar [email protected]!