header foto header foto header foto header foto
Algemeen Organisatie Junioren Teams Wedstrijdschema Trainingsschema Uitslagen G-hockey Keepersclub Zaalhockey
 
Junioren
Schaerweijde heeft een grote en actieve jeugdafdeling opgedeeld in Jongste Jeugd en Junioren. Onder de Junioren valt alle jeugd van 10 tot en met 18 jaar.

Indeling Junioren

Lijn

Leeftijd

Training

Competitie

D-lijn

10-12

2x per week training

Facultatieve 3e training

zaterdag

C-lijn

12-14

2x per week training vanaf C3

3x per week training C1 en C2

zaterdag

B-lijn

14-16

2x per week training vanaf B3

3x per week training B1 en B2

zaterdag

A-lijn

16-18

2x per week training vanaf A3

3x per week training A1 en A2

zaterdag


Jeugdbeleid
Schaerweijde’s jeugdbeleid is ontwikkeld in samenwerking met bestuur, technische commissies en professionals en gaat uit van de 3 P’sPlezier, Persoonlijke Ontwikkeling en Prestatie). In een plezierige omgeving brengen wij de jeugdspelers de basisbeginselen van het hockeyspel bij en wat het is om onderdeel uit te maken van een team.

Doel is dat iedere jeugdspeler op het eigen niveau plezier in het hockeyspel kan hebben en wordt uitgedaagd om het beste uit het spel (als individu en als team) te halen door in de trainingen en de begeleiding te sturen op de 4 elementen.
  • Balvaardigheid
  • Spelinzicht
  • Fysiek en motoriek
  • Mentaal, intrinsieke motivatie en zelfregulatie
Teamvorming
Vanaf de C-lijn is er een duidelijkere scheiding tussen top en breedte hockey. Bij de indeling van de teams is de motivatie van de jeugdspeler een belangrijk aspect. Dit heeft immers invloed op de eigen sportbeleving maar ook op het plezier van teamgenoten en trainers. De spelers worden zoveel mogelijk zelf betrokken bij de invulling van de trainingen, wedstrijden en teamvorming. Vanaf de B-lijn is het mogelijk een vriendenteam te vormen.

Teambegeleiding
De wekelijkse begeleiding van de juniorenteams ligt bij de trainer, de coaches en de manager. De trainer is verantwoordelijk voor de trainingen, de coach begeleidt het team tijdens de wedstrijd en de manager regelt alles rondom het team en is het aanspreekpunt voor ouders.

Organisatie
Vanuit de club zijn veel vrijwilligers en professionals betrokken bij alles wat er komt kijken bij de organisatie van de Junioren. Meer informatie hierover: Organisatie Junioren.

Materiaal
Om veilig en fijn te kunnen hockeyen is het volgende nodig:
  • Prettig zittende kleding om in te trainen, aangepast aan het weer
  • Hockeyschoenen
  • Hockeystick
  • Scheenbeschermers
  • Hockeybitje (kant en klaar of op maat gemaakt via Schaerweijde)
  • Schaerweijde tenue (rokje/broek, shirt en kousen)

Betrokkenheid ouders
Schaerweijde heeft Sportiviteit & Respect hoog in het vaandel staan. Ouders hebben zowel op als langs het veld een voorbeeldfunctie voor de kinderen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen!

Schaerweijde leert kinderen hockeyen maar opvoeden behoort niet tot de taken van de club. Op Schaerweijde gelden de gebruikelijke fatsoensnormen. Wij stellen prijs op een sportieve en gezellige sfeer en hebben respect voor elkaar en de club.

Onze vereniging draait op vrijwilligers. We doen hiervoor ook een beroep op ouders van alle jeugdleden. Zo zijn er vele ouders actief in commissies, als trainer, als scheidsrechter, als coach of als teammanager. Door de cultuur van Schaerweijde als familieclub is het erg leuk om er gezamenlijk voor te zorgen dat onze kinderen een fantastische tijd hebben op het hockeyveld. Iedereen kan een steentje bijdragen, ook zonder hockey-ervaring. Kijk voor de mogelijkheden bij Vrijwilligers!

Kosten
De kosten voor een jaar contributie veldhockey verschillen per leeftijdscategorie. Zie hiervoor Contributie.