header foto header foto header foto header foto
Onze Club Club Events Hockey Bestuur Accommodatie Commissies Vrijwilligers Medisch Vertrouwenscommissie Arbitrage Maatschappelijk
 

Maatschappelijke Projecten
Schaerweijde wil zich als familieclub ook op maatschappelijk vlak inzetten voor de samenleving, zowel in de gemeente Zeist als daarbuiten. Onderstaand een overzicht van samenwerking en/of activiteiten op maatschappelijk vlak waar Schaerweijde zich hard voor maakt of waar Schaerweijde zich in de toekomst voor wil inzetten.

Gemeente Zeist
In maart 2022 heeft Schaerweijde met 40 andere partners in Zeist het Sport- en Preventieakkoord getekend met de gemeente Zeist. Doel is Samen naar een gezond en Sportief Zeist om de inwoners van Zeist te helpen gezonder te leven en daardoor ziekte te voorkomen. De activiteiten worden het komende jaar verder uitgewerkt en meer informatie hierover volgt.

Zeist is ook een JOGG gemeente, JOGG is een lokaal, landelijk en internationaal netwerk met als doel samen de leefomgeving van met name kinderen en jongeren gezonder te maken. In Zeist gebeurt dit o.a. met buurtsportteam Sportief Zeist. Hieronder valt ook Sjors Sportief waarbij kinderen in de gemeente Zeist gratis kennis kunnen maken met diverse sporten. Schaerweijde doet hier ook aan mee: ieder jaar in april kunnen basisschoolkinderen kennis maken met hockey.

Sportief Zeist heeft ook een mooi initiatief voor ouderen ontwikkeld: het ommetje voor ouderen in Zeist. Een korte wandeling met ander wijkbewoners met als doel bewegen en het maken van contact. Na de wandeling is er gelegenheid om koffie met elkaar te drinken. Vanuit Schaerweijde willen wij graag een ommetje in de Zeister Bossen mogelijk kunnen maken met na de wandeling koffie drinken in het clubhuis of op het terras van Schaerweijde.

Stichting Right to Play
Right To Play is een internationale organisatie die de kracht van sport en spelen inzet om het leven te verbeteren van kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Met hun spelend-leren methode zorgen zij ervoor dat kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school. Het resultaat: sterke en zelfbewuste jongvolwassenen die klaar zijn voor een betere toekomst.

Schaerweijde ondersteunt Right to Play door het inzamelen van plastic flesjes waar statiegeld op zit. De opbrengst van het statiegeld gaat deels naar Right to Play en naar de club zelf. Verder vragen we via de Weekly en onze social media-accounts en door o.a. tijdens events aandacht voor Right to Play. Ontdek meer over Right To Play via de speciale Schaerweijde-pagina welkom-schaerweijde-hockeyfan - Right To Play.

ABNAMRO
Samen met onze sponsor ABNAMRO zetten we ons als vereniging in voor diverse maatschappelijke belangen.

Diverse activiteiten:

Oekraïne:

  • In maart is een inzameling geweest voor hockeyspullen voor Arek Matuszak voor een sportproject in Polen voor Oekraïense jongeren.
  • In maart hebben we de Jan Wever Hal beschikbaar gesteld voor inzameling voor BoerKees (a Dutch farmer in Ukraine) van eerste levensbehoeften voor gezinnen in Oekraïne zoals lang houdbaar eten, dekens en luiers.
  • Sport for Peace: Schaerweijde teams konden met hun team en hun tegenstander voor het spandoek Sport For Peace een foto maken en deze delen op socials onder de noemer #sportforpeace en zo oproepen om geld te doneren aan Giro555.
Informatie
Voor meer informatie en/of contact graag mailen naar de commissie Maatschappelijke Projecten via [email protected].