header foto header foto header foto header foto
Onze Club Club Events Hockey Bestuur Accommodatie Commissies Vrijwilligers Medisch Vertrouwenscommissie Arbitrage Maatschappelijk
 
Schaerweijde: familieclub met ambitie, samen sterk
In het hart van Nederland, op de Utrechtse Heuvelrug, ligt Z.S.V. Schaerweijde, opgericht in 1932. Schaerweijde is een omni-vereniging voor Hockey en Golf, gelegen op een prachtig complex met clubhuis, vijf hockeyvelden, een padelhal (Padel Arena Zeist) en een uitdagende 9-holes golfbaan met driving range.

Schaerweijde Hockey is een familieclub met ambitie die meer dan 2000 leden telt. Van top tot breedte en van Jongste Jeugd tot Wandelhockey; een leven lang Schaerweijde. Met een eigen Coaching Academy (SCA), een professioneel Scheidsrechters Corps (SSC), goede faciliteiten en een professionele horeca zijn de leden, vrijwilligers, partners en sponsoren samen sterk in hockey in de breedste zin van het woord. Onze vrijwilligers maken heel veel mogelijk want zonder vrijwilligers is er geen Schaerweijde. Partners zijn er in verschillende vormen: sponsors, donateurs en organisaties. In organisatorische, sportieve en financiële zin bouwen we aan een vereniging die veel mogelijk maakt.

Ambitie
Ambitie staat voor ontwikkeling. Schaerweijde is een vereniging waar ruimte is voor ieders ambitie. Of het nu om de ontwikkeling van (top)spelers, teams, de begeleiding of de vereniging in z’n geheel gaat. Het doel is: ‘samen beter worden en anderen beter maken’. Op ieder niveau. Het is belangrijk het beste uit jezelf te halen. Wij streven naar promotie maar dat is geen doel op zich.

Familie
Familie staat voor verbinding. Die vinden wij onderling, van jong tot oud, ParaHockey tot Trimhockey, top en breedte zowel op sportief gebied als sociaal bij de vele gezellige evenementen die georganiseerd worden. Wij streven naar een leven lang hockey op Schaerweijde en bieden hiertoe een breed palet aan mogelijkheden.

Samen sterk
Samen sterk staat voor eenheid. Met, voor en door de leden. Wij doen het met elkaar. Vrijwilligers, spelers, scheidsrechters en toeschouwers. Samen de Schouders onder Schaerweijde. Samen sterk gaat over meedoen, over hoe wij plezier in sport hebben en hoe wij, sportief en met respect met elkaar (willen) omgaan. Niet alleen binnen de vereniging zoeken wij de verbinding. Dit doen wij ook naar de maatschappij. Wij voelen ons verantwoordelijk om bij te dragen aan een betere maatschappij.