header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Betaald parkeren op Schaerweijde? Eén april!

1-4-2024
Nog nooit eerder hebben wij een 1 aprilgrap in gang gezet die zoveel los maakte bij zowel golf als hockey. Heel Schaerweijde verenigt in verontwaardiging. Tweeënveertig berichten in de mailbox van [email protected] die natuurlijk gekoppeld zat aan [email protected]. Alle hulde voor de bedenkers die wij niet met naam & toenaam zullen noemen uit vrees voor represailles. :-)

De vele reacties varieerden enorm. Van voorstanders (‘fantastisch plan maar graag met uitzondering voor golfers/werknemers/leden uit Utrecht/mensen met beperking/ouderen’) tot mensen die dreigden bij invoering hun lidmaatschap op te zeggen.

Een greep uit de interessantste mails:
  • Er kwamen alternatieve parkeer-oplossingen binnen die behoorlijk rigoureuze bomenkap vergden. Da’s niet zo duurzaam.
  • Suggestie om de controle - in plaats van aan vrijwilligers - aan een professioneel beveiligingsbedrijf over te laten vanwege de te verwachten kwade reacties van parkeerders zegt ook veel over de staat van de wereld op dit moment. De beveiligers konden dan meteen de overlast door scooters en fatbikers inperken (dat laatste kwam trouwens meerdere keren terug).
  • Een bestuurslid dreigde bij invoering het lidmaatschap op te zeggen. Wat heel jammer zou zijn want het is heel moeilijk om goede bestuursleden te vinden (en te houden).
  • Iemand die doorhad dat het een 1 april-grap betrof, kwam met fantastische ideeën onder meer de mogelijkheid om via een speciale Schaerweijde-parkeerapp je auto te laten wassen door topteams tot het inrichten van veld 5 als overdekte long-stay-parking met behulp van de blaashal.
  • Meerdere golfers waren verontwaardigd dat de opbrengst van de parkeergelden naar de jeugd ging.
  • Een lid van ons eigen communicatieteam trapte er ook in. Hij/zij/het wilde een beloningsstructuur voor fietsers instellen met behulp van dropsleutels. Heel hip & woke om niet te straffen maar alleen te belonen want ook dat alternatief kwam een paar keer terug.
Algemene conclusies:
  • Kom niet aan de portemonnee van Schaerweijdenaren.
  • Schaerweijdenaren zien zichzelf en hun club als zijnde gastvrij en willen dit zo houden.
  • Schaerweijdenaren participeren actief bij democratische besluitvorming.
Het is in ieder geval goed om te zien dat met de huidige discussie rond de statutenverandering (stemrecht) Schaerweijde-leden prima in staat blijken te zijn om een eigen mening te vormen over wat goed of slecht voor heel Schaerweijde is zonder zich te laten leiden door hun hockey- of juist golf-achtergrond.

Tot 1 april 2025!

Hartelijke groet,

Communicatieteam Schaerweijde Hockey & Golf

Nieuws afbeelding