header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Verenigingsmanager Arnaud neemt afscheid

1-3-2024
Na 12,5 jaar bij Schaerweijde te hebben gewerkt als verenigingsmanager neemt Arnaud Schuurman afscheid per 1 maart. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan als clubmanager bij Golfbaan Broekpolder. Dus hier een interview met de man die door het bestuur wordt geroemd als ‘echte Schaerweijdeman’ en ‘Spil van de club’.

Hoe kwam je eigenlijk ooit bij Schaerweijde terecht?
Ik hockeyede zelf al sinds 1993 bij de club, in o.a. H2, H3 en daarna tot 2022 bij de Veteranen dus ik kende Schaerweijde al. Ik had in die tijd een bureau voor sportconsultancy en het bestuur had mij verzocht een rapport te schrijven over de club. Toen we dat inleverden, vroeg Herberth Samson (destijds voorzitter van het omni-bestuur) of we het ook konden uitvoeren. Dat kwam mij toen zowel privé als zakelijk goed uit dus ik heb de stap gewaagd.

Wat is het mooie aan werken bij de club?
Dat is een makkelijke vraag. Het is de mooiste club van Nederland! Als je op zaterdagmorgen aan komt dan zie je kinderen op weg naar hun hockeywedstrijd, ouders die gaan kijken. Je ziet de velden liggen en de golfbaan en je voelt de positieve vibe van mensen die zin hebben om te sporten, bezig te zijn met hun kinderen, om elkaar te zien. En als je daar dan mag werken en deel van uit maken dan is dat schitterend natuurlijk!

Wat zijn jouw mooiste momenten geweest in al die jaren?
Da’s weer lastig want dat zijn er heel veel maar kom nu op twee die eruit springen. Dat was de eerste Hoofdklasse wedstrijd van H1 tegen Kampong waar 2000 man langs de lijn stonden (18 september 2011, red.) en de Eagle (2 slagen onder par) die ik op hole 9 sloeg tijdens de Invitational een paar jaar geleden. Maar ook de eerste pubquiz, teveel om op te noemen.

Maar dan toch naar Broekpolder?
Tja, ik ben gevraagd en ik ben nu op een leeftijd dat wanneer ik nog een keer iets anders wil, dit wel een goed moment is. Mijn jongste dochter is (bijna) het huis uit. Daarnaast kom ik uit Rotterdam en ken ik heel veel leden op Broekpolder van vroeger. Het is een prachtige park/polderbaan aangelegd in de jaren 70 en onlangs gerenoveerd. Een hele sportieve club die uitkomt in de Hoofdklasse Golf. Ik ga werken met een team van 5 greenkeepers, 5 professionele marshals en 3 kantoormedewerkers dus een mooie nieuwe uitdaging.

Wie of wat ga je het meeste missen op Schaerweijde?
Dat zijn de mensen met wie ik nauw samenwerkte. Rick & Corné van Schaerweijde Horeca, officemanager Astrid & Fred Koopman en Mitchel Klein die zorg dragen voor de golfbaan. De club zelf hoef ik nog niet te missen want uiteraard kom ik in het weekeinde naar Heren 1 kijken of een balletje slaan op de golfbaan.

En daarbij ben ik voorlopig nog een dag in de week op de club tot er een opvolger is en die moet daarna nog ingewerkt worden dus voorlopig ben ik nog lang niet helemaal weg.

Dank & Afscheid
Op Super Sunday zondag 24 maart is er gelegenheid om Arnaud te bedanken voor zijn werk op de club. Details worden nog nader bekend gemaakt.

Hartelijk dank Arnaud voor dit interview en heel veel plezier met je nieuwe job!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsNieuws afbeelding