header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Column Reinoud: RESPECT

21-12-2023
RESPECT

Beste Schaerweijdenaren,

Het woord RESPECT heeft vaak een negatieve bijklank. We moeten met meer respect met elkaar om gaan of doe eens wat meer respectvol, horen we met grote regelmaat. Maar als we naar de definitie van RESPECT kijken worden we alleen maar vrolijk. RESPECT betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van iemand) iemand of iets vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

En dat RESPECT hebben we voor elkaar op onze mooie club. Op Schaerweijde lopen, naast al onze gasten, veel meer dan 3000 hockeyers, golfers, (jeugd)trainers, horecamedewerkers, professionals, vrijwilligers en ouders rond. We zijn een vereniging (met een omzet van meer dan 2 miljoen per jaar) die wordt aangestuurd en ondersteund door - naast onze gewaardeerde professionals - zeker 300 vrijwilligers variƫrend van begeleiders in de jongste jeugd, scheidsrechters, leden van onze talloze commissies en bestuursleden. Een grote vereniging als Schaerweijde optimaal laten functioneren, vraagt veel van al deze mensen.

Ik heb diep RESPECT voor al die betrokken Schaerweijdenaren met een rood-zwart hart, die het sporten, en alles wat daarom heen gebeurt, voor jeugd en senioren mogelijk maken. Als ik zie met hoeveel plezier onze kinderen, maar ook de senioren, de para-hockeyers en sinds kort de walkinghockeyers ronddartelen op ons complex besef je goed hoe het werk van velen moet worden gewaardeerd. We mogen dat ook veel en trots naar elkaar uitspreken. Ik licht er twee commissies uit zonder anderen daarmee natuurlijk tekort te doen.

Onze scheidsrechtersclub (het Schaerweijde Scheidsrechters Corps - SSC) zorgt er onder meer voor dat vanaf de jeugd scheidsrechters worden opgeleid, beginnende scheidsrechters worden begeleid, scheidsrechters worden ingedeeld voor de wedstrijden op zaterdag en zondag en het scheidsrechtercafé wordt georganiseerd. Het is mooi te zien dat ook steeds meer jeugd het leuk vindt om te gaan fluiten en zich aansluit bij het  SSC in hun gele shirts. De kwaliteit van onze scheidsrechters gaat ook steeds verder omhoog en het RESPECT voor hen is groot. Dit alles wordt aangestuurd door een aantal vrijwilligers met hart voor het scheidsrechtersvak. RESPECT. Kom vooral meedoen via [email protected].

Onze commissie SVR draagt ons beleid uit op het gebied van Sportiviteit, Veiligheid en Respect vanuit een positieve insteek. Want daar staan wij met elkaar voor. Iedereen op onze club moet zich gewaardeerd en veilig en gerespecteerd voelen.

En natuurlijk hebben ook wij wel eens te maken met minder respectvol gedrag op of langs het veld. Gelukkig zijn dat incidenten en mogen wij elkaar daar ook respectvol op aanspreken.

In de komende maanden gaan wij door met de gesprekken met  alle lijnen binnen de club. We hebben een eerste avond gehad met ouders van de O9 en O8. Daar hebben wij veel van geleerd. Wat kan beter, waar kunnen wij elkaar versterken, wat maakt het leuk en nodig om vrijwilliger te zijn. We gaan dit jaar nog door met de O14 en daarna volgen alle andere groepen.

Al met al kijk ik trots terug op 2023 en met veel energie vooruit naar 2024. Ik ben dankbaar voor al diegenen die het allemaal op Schaerweijde mogelijk maken. RESPECT.

Namens het bestuur wens ik iedereen een prachtige kerst en een sportief en respectvol 2024 toe.

Reinoud Imhof
Voorzitter Hockey Schaerweijde

Nieuws afbeelding