header foto header foto header foto header foto
Onze Club Club Events Hockey Bestuur Accommodatie Commissies Vrijwilligers Medisch Vertrouwenscommissie Arbitrage Maatschappelijk
 
Blessurepreventie
Voor onze club is blessurepreventie vanzelfsprekend. Hiervoor geldt ‘een goed begin is het halve werk’. Naast de fysieke voorbereiding (warming-up) is het voor spelers ook van belang dat ze goede schoenen, scheenbeschermers en een mondbeschermer dragen. Ook de lengte van de stick moet passen. 

Schoenen
Blessures van enkel-, knie- en heupgewricht en de rug worden vaak veroorzaakt door verkeerde schoenen. Het is dus belangrijk om goed advies te krijgen bij de aanschaf van (nieuwe) hockeyschoenen. Loop nieuwe schoenen tijdens de training in en controleer de schoenen regelmatig op beschadigingen, demping en stevigheid.

Scheenbeschermers
Een goede schokabsorberende scheenbeschermer, die het hele onderbeen en de bovenkant van de enkel bedekt, voorkomt blessures.

Stick
De lengte van de stick is belangrijk. Vooral bij kinderen is het verstandig om niet een te grote stick te kopen. Ter indicatie wordt regelmatig de navel methode gebruikt (stick komt tot de navel), dit is een indicatie en geen strikte richtlijn! Laat je bij voorkeur adviseren in een hockeyspeciaal zaak.

Mondbeschermer verplicht
De KNHB heeft het dragen van een mondbeschermer verplicht gesteld. Dit geldt voor alle categorieën veldspelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De KNHB adviseert daarnaast om ook bij alle andere hockeyactiviteiten (buiten georganiseerd wedstrijdverband) de mondbeschermer te dragen. Schaerweijde volgt dat advies. Zonder bitje wordt er niet gespeeld!

Onze vaste aanbieder van bitjes is Ortholuna Sports. Zij leveren bitjes van hoogwaardige kwaliteit. Deze bitjes sluiten volledig aan in de mond waardoor praten mogelijk is. De bitjes geven bovendien een betere bescherming door betere impactverdeling, hoger draagcomfort, waardoor het bitje ook trouwer gedragen wordt. Er zit 1 jaar garantie op de bitjes.

Aan het begin van elk seizoen organiseert Schaerweijde met Ortholuna Sports het ‘bitjes happen’ op de club. Halverwege het seizoen is er de mogelijkheid om het Ortholuna-bitje te laten controleren en eventueel een nieuwe aan te schaffen.

De medische tas en EHBO-koffer
Ieder jeugdteam van Schaerweijde krijgt aan het begin van het seizoen een medische tas met inhoud uitgereikt. Hierdoor kan bij blessures en ongevallen snel gehandeld worden.

Daarnaast ligt er achter de bar in het clubhuis een goede en complete sportverbanddoos (EHBO-koffer). Deze wordt regelmatig bijgevuld. Ook ijs is beschikbaar bij de bar.

Fysiotherapie
Schaerweijde heeft nauwe contacten met de Geeresteingroep, die ook op het terrein gevestigd is. Hun fysiotherapeuten en sportinstructeurs zetten zich in voor iedereen die vitaal wil zijn: van mensen met fysieke klachten tot mensen die een soepel en fit lichaam willen, zoals beginnende sporters of topsporters. Omdat gezond bewegen voor iedereen anders is, stellen zij een individueel behandelplan op dat zo goed mogelijk aansluit bij het dagelijkse leven. 

Een behandelplan beperkt zich niet alleen tot het verlichten van (sport)blessures en revalideren. Een behandelplan loopt altijd naadloos over in een preventief plan: hoe voorkom je dat je een volgende keer last krijgt? Maar ook voeding en dagelijkse beweging kunnen in het behandelplan naar voren komen.

Geerestein hanteert een speciaal spreekuur voor Schaerweijde-leden. Check voor de actuele tijden de nieuwspagina van de website.