header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Informatieavond Blessurepreventie voor ouders en coaches

13-3-2023

Wat: Informatieavond Blessurepreventie en veelzijdig bewegen
Voor wie: Ouders en Coaches Jeugd O10-O12-O14

Wanneer: 22 maart 2023
Waar: Schaerweijde Lounge
Hoe laat: 20.00 uur

Schaerweijde werkt dit jaar samen met Peter Duiverman (kinderfysiotherapeut) en Joke Davio (bewegingswetenschapper) om meer kennis en deskundigheid te brengen bij de jeugdtrainers en ouders rondom sporten en bewegen voor kinderen. We willen hiermee het aantal blessures bij de jeugd laten afnemen zodat zij zonder veel (fysieke) problemen en met veel plezier kunnen blijven sporten, en bovendien motorisch vaardiger worden.

"Er zijn al jaren zorgelijke ontwikkelingen rondom de motorische ontwikkeling van kinderen en rondom sportbeoefening. Zo zijn er inmiddels verschillende onderzoeken die aantonen dat de huidige generatie kinderen motorisch minder fit en vaardig is dan de generatie van 20 jaar geleden. Daarnaast worden er nog steeds veel sportblessures gezien, zeker onder de jeugd, en met name in de groeispurt. Door een betere voorlichting en meer kennis en inzicht bij de trainers en ouders te krijgen, hopen we dat elk kind met plezier en zonder problemen kan sporten.”

Deze avond voor ouders staat in het teken van het herkennen van blessures (in de groeispurt) en weten wat je als ouder kan doen om te voorkomen dat blessures verergeren. Maar bovenal zoomen we in op hoe we er samen voor kunnen zorgen dat we voorkomen dat blessures ontstaan, door onder meer aandacht te geven aan veelzijdig bewegen.


Nieuws afbeelding