header foto header foto header foto header foto

Jeugd

Jongens B1 haalt landelijke finale!

18-6-2022

Het leek wel Heren 1! Een volle Kuil, veel bezoekers van Kampong, een speaker, muziek van DJ Mels van Bergen. En een bloedstollend spannende wedstrijd met een happy end. Na meer dan 80 (!) minuten gooide Jongens B1 de deur in het slot door in de laatste seconden van de wedstrijd de 5-4 te maken. Het team gaat de eindstrijd spelen, volgende week zaterdag op Kampong.

Het had veel weg van een thriller waar Alfred Hitchcock zich niet voor zou hebben geschaamd. JB1 nam in de eerste helft een voorsprong en de 2-0 stond fier op het scorebord. Maar Kampong bleek een ploeg met pit, veerkracht en een genadeloos goede strafcorner te hebben. Maar liefst drie keer troffen de mannen uit Utrecht uit deze standaardsituatie doel. Twee keer was het raak via de eerste cornerspecialist, maar toen die even niet in het veld stond bleek Kampong toch trefzeker. Het ging op en af tijdens de wedstrijd: Schaerweijde stond steeds voor, maar Kampong hield het spannend tot het einde.

Tegen het slot van het vierde kwart van de wedstrijd bleek dat de hitte en het moordende tempo dat de beide ploegen bleven spelen hun tol eisten. Er vielen slachtoffers. Vooral bij Kampong sloeg kramp de spelers in de benen. Omdat Schaerweijde JB1 een-op-een in de verdediging vrijwel alle duels won, technisch goed werd gehockeyd en het geloof in de overwinning kennelijk niet ter discussie stond, trokken onze jongens uiteindelijk deze pot hockey over de streep.

Volgende week is dan zover: finale! Aan de Laan van Maarschalkerweerd, de plek waar de tegenstander van vandaag op eigen veld de eindstrijd had hopen te spelen is het op zaterdag 25 juni om 12.00 uur dan zover. Noteer de datum en tijd vast in je agenda! Zo vaak gebeurt het niet dat een van onze teams kandidaat is landskampioen te worden. En laten we eerlijk zijn: zo ver weg is het niet om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen. Nog geen kwartiertje rijden. Mannen van JB1 gefeliciteerd, en alvast veel succes!!!