header foto header foto header foto header foto
 
Vacatures

Vacature commissie Sportiviteit, Veiligheid en Respect

28-10-2021

Sinds september 2021 mogen we gelukkig allemaal weer op de club komen en inmiddels is het op Schaerweijde weer ouderwets gezellig en druk. We willen een sportieve en veilige sfeer op de Club, zowel binnen als buiten de lijnen, en met respect naar elkaar, de tegenstanders, scheidsrechters en publiek omgaan. Deze doelstelling is vervat in ons Schaerweijde beleid op het gebied van Sportiviteit, Veiligheid en Respect (SVR). In de realisatie van dit beleid worden we als club ondersteund door de commissie SVR. Zij werken vooraleerst aan preventief beleid op ongewenst gedrag, maar zijn er ook om onze leden en bezoekers te helpen ongewenst gedrag te benoemen en waar nodig op te sporen en aan te pakken. Voorop staat dat we met positief gedrag plezier hebben op onze club. Daarom is er – naast de onafhankelijke Tuchtcommissie en de Vertrouwenscommissie – de commissie SVR.

Het doel van de commissie is om het klimaat van veilig sporten in alle opzichten te realiseren, met, door en voor de leden. De commissie heeft met dit doel voor ogen een SVR-beleid binnen Schaerweijde opgezet. Daarmee wordt de kans op ongewenst gedrag binnen Schaerweijde verkleind en ontstaat een sportieve, veilige en respectvolle sportomgeving.

De commissie geeft advies aan het bestuur en houdt zich bezig met het opzetten/aanpassen van reglementen en gedragscodes. Maar ook met het actief uitdragen en de bewustwording van ons SVR-beleid. Dat kan met communicatie, gedragsregels, vertrouwenspersonen, instellen van een VOG, etc., maar ook met training en bewustwording.

SVR is een onderschat fenomeen. Je mist het pas als het een keer fout gaat. Terwijl het heel normaal is om mensen aan te spreken op abnormaal gedrag. Wil jij helpen het SVR-beleid een meer zichtbare plek in Schaerweijde te geven? Wil jij samen met anderen op structurele wijze aan sportiviteit en respect werken en zorgen voor continuïteit en effect op de lange termijn? Word dan lid van de commissie SVR! Het is een verantwoordelijke rol. Zeer nuttig, zowel preventief als curatief, en leerzaam om te doen.

Natuurlijk wil jij ook dat iedereen zich welkom en veilig voelt op de club. Je veilig voelen is een voorwaarde om met plezier te sporten!

Tijdsbesteding: ca 4-6 uur per maand

Meld je aan bij [email protected]. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marieke Oudenhuijsen ([email protected]) of Reinoud Imhof ([email protected]).


Nieuws afbeelding